Hlavní obsah

Za "vítězství pro Ukrajinu" vyvázl Chorvat Vida jen s napomenutím

Foto: Profimedia.cz

Domagoj Vida ve čtvrtfinále proti Rusku vstřelil jeden gól a proměnil také pokutový kop během penaltového rozstřelu.

Reklama

„Sláva Ukrajině,“ křičel Chorvat Domagoj Vida po vítězném zápase nad Ruskem. FIFA ho za provokaci Rusů napomenula. Vida tak o zbytek mistrovství světa ve fotbale nepřijde.

Článek

Chorvat Domagoj Vida je po Švýcarech Xherdanu Shaqirim a Granitu Xhakovi třetím fotbalistou, kterého během mistrovství světa vyšetřovala světová fotbalová federace (FIFA). Na rozdíl od dvou zmíněných fotbalistů s kosovskými kořeny ale Vida vyvázl jen s napomenutím.

Devětadvacetiletý stoper tureckého Bešiktaše totiž po zápase Chorvatska s Ruskem provokoval domácí fotbalisty. „Sláva Ukrajině,“ křičel Vida. „Tohle vítězství je pro Ukrajinu a Dynamo Kyjev. Chorvatsko do toho!“ dodal Ognjen Vukojevič, který momentálně působí jako manažer chorvatského národního týmu.

Samotný Vida, který v zápase s Ruskem skóroval v prodloužení, později uvedl, že hesla, která vykřikoval společně s Vukojevičem neměla žádný politický podtext.

Možná i proto se FIFA rozhodla, že bývalého fotbalistu Dynama Kyjev trestat nebude. Chorvaty čeká ve středu duel s Anglií o postup do finále. Případné finále či zápas o třetí místo jsou na programu v neděli respektive v sobotu.

Reklama

Doporučované