Hlavní obsah

Záběry z dronu: Tak vypadají záplavy na Slovensku

Záběry z dronu z několika vesnic v okrese Spišská Nová Ves. Voda například zaplavila několik rodinných a bytových domů ve městě Krompachy.Video: @ministerstvovnutraSR

 

Reklama

Také Slovensko po vydatném dešti postihly lokální záplavy. Hasiči na východě země evakuovali z domovů několik desítek lidí. Pro některé regiony nadále platí nejvyšší stupeň výstrahy před deštěm.

Článek

Mluvčí hasičů Zuzana Farkasová potvrdila, že profesionální a dobrovolní hasiči přistoupili k evakuaci obyvatel několika rodinných a bytových domů ve městě Krompachy.

Ve městě byly od úterý nasazeny protipovodňové zábrany, voda se ale dostala až k obydlím. Patnáct obyvatel však podle Farkasové odmítlo své příbytky opustit.

+6

Záplavy postihly i další oblasti. Evakuaci vyhlásily úřady také pro jednu z chatových osad u Košic.

Hasiči od úterý zasahovali hlavně na severním a východním Slovensku, a to také při odčerpávání vody ze zatopených ulic, podchodů a sklepů rodinných domů.

Povodně si na Slovensku vyžádaly i první oběť. Rozvodněný potok v obci Jezersko v okrese Kežmarok strhl šestadvacetiletého muže, po kterém bylo vyhlášeno pátrání. Jeho tělo pak našli záchranáři, kteří už museli konstatovat smrt, informoval portál iMeteo.

Foto: shmu.sk

Výstraha třetího stupně před povodněmi platila i ve čtvrtek ráno pro deset okresů. Informoval o tom Slovenský hydrometeorologický ústav.

Výstraha třetího stupně před povodněmi platila i ve čtvrtek ráno pro deset okresů. Pro několik dalších regionů platí výstrahy prvního a druhého stupně.

S vydatnějšími srážkami se počítá téměř na celém Slovensku i během čtvrtka. Vydatněji by mělo pršet zejména odpoledne. Slovenský hydrometeorologický ústav na svém webu vydal další výstrahu prvního stupně před povodněmi, která má platit od 18:00.

Reklama

Související témata:

Doporučované