Hlavní obsah

Záchrana světa něco stojí: Avengers ovládli žebříček nejvíce vydělávajících herců světa. První místo ale nemají

Žebříček nejlépe placených herců v roce 2019.Video: Karolína Štuková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Forbes zveřejnil žebříček deseti nejlépe placených herců letošního roku.

Článek

Na špičce žebříčku stojí Dwayne Johnson.

Ten už minulý rok zveřejnil svůj recept na úspěch a podle jeho finanční odměny funguje výborně. „Nejdřív musíte myslet na publikum. Co publikum chce, a tím pádem jaký nejlepší scénář můžete vytvořit, aby odešlo domů šťastné a spokojené,“ řekl Dwayne Johnson.

Johnson od června 2018 do června 2019 překonal výplatu všech svých hereckých kolegů. Inkasoval totiž celkem 89,4 milionu dolarů. To je v přepočtu více než 2 miliardy korun.

Za jeho finančním úspěchem stojí hlavně herecká účast na nejoblíbenějších filmech roku. Johnson si zahrál v Jumanji: Welcome to the Jungle nebo Rychle a zběsile.

V seriálu HBO Ballers, kde hrál hlavní roli, si za jednu epizodu účtoval 700 tisíc dolarů.

Mimo hereckou kariéru vydělává také na kolekci oblečení, bot a sluchátek pod značkou Under Armour.

Patnáct milionů dolarů za Johnsonem stojí Chris Hemsworth. Ten si zahrál v novém dílu Avengers, který v průběhu letošního roku trhal rekordy. V minulém měsíci akční blockbuster navíc dosáhl celosvětového výdělku 63,5 miliardy korun, a stal se tak nejvýdělečnějším filmem historie.

Snímek Avengers: Endgame do žebříčku dostal Roberta Downeyho Jr., který se umístil na třetí příčce. Ten za roli Iron Mana inkasoval nejen fixní částku, ale i podíl z tržeb filmu, celkem kolem 55 milionů dolarů.

Z Avengers si odnesli dohromady 284 milionů dolarů také Chris Hemsworth, Paul Rudd nebo Bradley Cooper. Tomu navíc k vysokému výdělku dopomohl i hit A Star is Born.

Na dalších pozicích stojí například Jackie Chan, Adam Sandler nebo Chris Evans. Nejúspěšnější desítku mužů uzavírá Will Smith. Ten si za letošní rok připsal na bankovní účet 35 milionů dolarů. V přepočtu více než 814 milionů korun. Zahrál si v úspěšném snímku Aladin nebo akčním dramatu Blíženec.

Reklama

Související témata:
Dwayne Johnson

Doporučované