Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Investovali 10 milionů, teď přijdou o všechno. Smrt na stavbě? Firma dává ruce pryč. A glosa Daniela Kroupy

Záhady Josefa Klímy z 28. dubna 2019: Investovali 10 milionů, teď přijdou o všechno. Smrt na stavbě? Firma dává ruce pryč. A glosa Daniela Kroupy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

12. března ráno – jako každý všední den – odjížděl osmapadesátiletý Ivan Majer do stavební firmy Salkoma, kde pracoval jako pokrývač. Domů už se nikdy nevrátil. Spadl ze střechy a na místě zemřel. V následujících dnech se pozůstalí snažili zjistit, co se vlastně odehrálo, jak a proč Ivan Majer zemřel. Jenže narazili na zeď mlčení. Firma se snaží od tragédie distancovat. Na co má rodina nárok? Po stopách příběhu se vypravila redaktorka Marcela Sobotková.

Bratři Černočtí provozují v Luhačovicích malý autoservis. V roce 2009 koupili od společnosti CE Wood bývalý zámecký dvůr a chtěli v něm postavit novou provozovnu. Zchátralý areál začali zvelebovat a po dlouhých debatách s městským architektem vypracovali projekt na výstavbu nového servisu. Na konci loňského roku se ale Černočtí dozvěděli, že areál není jejich, že o něj přijdou a že není na kom se domáhat náhrady škody. Podrobnosti v reportáži Jaroslava Mareše.

V aktuálním vydání pořadu nechybí ani tradiční glosa, tentokrát se filozof Daniel Kroupa zamýšlí nad mocenským paktem Andrej Babiš-Miloš Zeman.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované