Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Jak asistenční pes dostal ženu do dluhů. Další případ odmítnutých úhrad za léčbu. A glosa Daniela Kroupy

Záhady Josefa Klímy z 24. října 2019: Jak asistenční pes dostal ženu do dluhů. Další případ odmítnutých úhrad za léčbu. A glosa Daniela Kroupy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

V první z reportáží se Josef Klíma vydal po stopě případu, který měl nedávno soudní dohru. Rodina nevidomé dívky, která skončila v dluzích, se snažila domoci spravedlnosti. Proč stát nedokázal za pět let vyřešit triviální problém s jejím asistenčním psem?

Jako na děsivé skluzavce si musí připadat žena z reportáže Petry Majerové. Čtyřicet let pracovala jako učitelka v mateřské škole. Za tu dobu byla jenom čtyři dny nemocná. Zdravotní pojišťovna na ní musela vydělat miliony. Jenže teď, když onemocněla vzácnou plicní chorobou, čeká na transplantaci a potřebuje drahý lék, aby čekání vůbec přežila, by ji stejná zdravotní pojišťovna v podstatě nechala zemřít.

V aktuálním vydání pořadu Záhady Josefa Klímy nechybí ani glosa. Filozof Daniel Kroupa se zamyslel nad tím, jak je vlastně rád, že od prezidenta Zemana pravidelně nedostává pozvánku na Hrad na slavnostní předávání státních vyznamenání.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každý čtvrtek od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované