Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Kupte nože, podpoříte charitu. Je to ale pravda? Dopravní podnik klekl na nevidomého. A glosy Přibáně a Lipa

Záhady Josefa Klímy z 12. 5. 2019: Kupte nože, podpoříte charitu. Je to ale pravda? Dopravní podnik klekl na nevidomého. A glosy Přibáně a Lipa.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Na redakci pořadu Záhady Josefa Klímy se obrátili lidé, které kontaktovala společnost Chráněné dílny s.r.o. Jednání firmy se jim zdálo pochybné a nevěřili, že koupí nabízených nožů skutečně pomohou handicapovaným. Měli pravdu? Jde výtěžek z prodeje předražených nožů skutečně na zdravotně postižené? A lze se zaštiťovat chráněnou dílnou, když ve skutečnosti firma žádnou chráněnou dílnou není? Natáčela Marcela Sobotková.

Vladimír Patera je jako těžce zrakově postižený držitelem průkazu ZTP. Přestože má nárok na dopravu zdarma, vymáhal po něm pražský dopravní podnik pokuty za jízdu načerno. Soudy muže navíc odsoudily bez jeho přítomnosti, a to zcela legálně. Neuvěřitelný příběh roků života v exekucích ukončil až Ústavní soud. Podrobnosti zjišťoval reportér Jaroslav Mareš.

V aktuálním vydání pořadu nechybí ani tradiční glosy. Sociolog Jiří Přibáň se věnuje brexitu a umění kompromisu. Mladý hudebník Lipo se zaměřil na českou delegaci v Číně a pozdvižení, které vyvolalo jméno hokejové legendy na palubě prezidentského speciálu.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované