Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Mohla policie zabránit vraždě? A šamanky opět „čarují“

Záhady Josefa Klímy: Byl odsouzen na doživotí za dvě brutální vraždy žen. Mohla policie jedné z nich zabránit? Šamanky opět „čarují“ – jejich projekt Duhové školky skončil fiaskem, a tak si vyhlédly další oběť, kterou připravily o statisíce. A glosa Jiřího Přibáně.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Případ Karla Šťovíčka, sériového vraha, který si nedávno vyslechl u Krajského soudu v Hradci Králové doživotní rozsudek za vraždu dvou žen, rozvířil v uplynulých měsících debatu o tom, zda se druhé vraždě nedalo zabránit. Terčem kritiky a následného důkladného prověřování se stala liberecká mordparta. Příběh zrekonstruovala Petra Majerová.

Druhá reportáž pojednává o nám už dobře známých podvodnicích. O těchto rádoby šamankách jsme natočili už několik reportáží. Podle toho, co o nich doposud víme, spočívají jejich šamanské schopnosti zejména v tom, jak se bezpracně dostat k penězům druhých lidí a pak se mazaně vyvléknout z placení jakýchkoliv závazků. Přestože mladší z tohoto dua byla v minulosti už dvakrát trestaná, nejprve za zpronevěru a poté za podvod, ve vězení zatím neskončila, a tak se dá říct, že jim tento způsob života na účet druhých lidí vlastně docela hladce prochází. Natáčel Josef Klíma.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil právník a pedagog Jiří Přibáň, jenž rozebírá, že není na světě mnoho prezidentů, kteří by zájmy cizí a nepřátelské mocnosti nadřazovali nad zájmy vlastní země. Miloš Zeman je přesně takový prezident.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované