Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Proč stát nezastaví úniky z kšeftů s vltavíny? Záhadný meteorit nad Vysočinou. A glosy Mitrofanova a Lipa

Záhady Josefa Klímy z 23. 6. 2019: Zelené jihočeské prokletí podruhé. Proč stát nezastaví úniky z kšeftů s vltavíny? Kam zmizel meteorit, který dopadl do Čech už před 400 lety? A glosy novináře Mitrofanova a rapera Lipa.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Kopáči načerno drancují už desítky let jihočeské lesy a pole a stát s tím neumí nic dělat. Nedokáže ani zabránit velkým daňovým únikům. Reportérka Marcela Sobotková o této problematice natáčela už na sklonku loňského roku, teď se k tématu vrátila. V reportáži s podtitulem Zelené jihočeské prokletí podruhé se zaměřila na to, proč stát není stále schopen problémy s černou těžbou vltavínů vyřešit. Jak se v čase zdokonalují metody nelegálních těžařů? A jaké triky používají, aby se k zelenému pokladu pod zemí dostali?

Přesně před 400 lety se nad Vysočinou odehrála záhadná událost opředená kramářskými písněmi a neuvěřitelnými pověstmi. Na zem poté dopadly tři kusy záhadného tělesa. Podrobnosti a důsledky dopadu mapoval redaktor Jaroslav Mareš.

Nechybí ani tradiční glosy. Komentátor deníku Právo Alexandr Mitrofanov se před demonstrací na pražské Letné proti vládě Andreje Babiše zamýšlí nad tím, kde dřímá moc a kde svoboda. A hudebník Lipo rozebírá, zda mají protestující oprávněný strach o demokracii v Česku.

Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované