Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: V kritické době rekonstruují oddělení. A podvodné e-shopy

Záhady Josefa Klímy: Majitel podvodných e-shopů už roky zaměstnává policii i Českou obchodní inspekci. Celá země předělává nemocniční oddělení na covidová lůžka, v Broumově zavírají oddělení kvůli rekonstrukci. A glosa Jiřího Přibáně.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Petr Sedláček je podnikatel z Brna, který svůj byznys postavil na obchodování přes internet. V několika e-shopech nabízí českým zákazníkům převážně elektronické zboží, které pochází z Číny. Recenze na podnikání pana Sedláčka jsou dost často negativní – zákazníci si stěžují většinou na to, že dodané zboží si vůbec neobjednali, kvalita byla prachmizerná a peníze, které zaplatili, jim prý už nikdy nikdo nevrátil. Jak se bránit podvodným e-shopům? Co na to Česká obchodní inspekce a policie? Příběh zrekonstruovala Marcela Sobotková.

V druhé reportáži natočil redaktor Jaroslav Mareš nepochopitelnou rekonstrukci broumovské nemocnice. V kritické situaci, ve které se v tuto dobu nachází zdravotnictví a je potřeba každé volné místo, uzavřeli jedno z oddělení následné péče, kde byla přibližně polovina lůžek vybavena napojením na kyslík. Královéhradecký kraj tvrdí, že se rekonstrukce plánovala několik měsíců.

Součástí pořadu jsou tradičně i glosy. Tentokrát své zamyšlení připojil právník a pedagog Jiří Přibáň, který rozebírá, proč v Česku sledujeme rozklad nejen politický, ale i společenský.

Záhady Josefa Klímy vysílá Televize Seznam v premiéře každý čtvrtek od 20:00. Archiv pořadu najdete zde.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Doporučované