Hlavní obsah

Záhady Josefa Klímy: Zákulisní boje v justici, Čech, který se vystěhoval na Kamčatku, a glosy Kroupy a Nesvadbové

Záhady Josefa Klímy z 11. 8. 2019: Zákulisní boje v justici. Čech, který se vystěhoval na Kamčatku. A glosy Daniela Kroupy a Báry Nesvadbové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Další díl pořadu, který připravuje tým novinářů kolem Josefa Klímy. Příběhy podvodů, neetického jednání, pohnuté lidské osudy i dosud neznámé okolnosti historických událostí.

Článek

Soudci z Liberce porušili stavovskou solidaritu a veřejně vystoupili s kritikou na adresu svého kolegy – věc v české justici poměrně neobvyklá. Reportérka Petra Majerová se vydala pátrat do zákulisí tohoto příběhu. Jak vypadá boj v justici? Rozhodují o jmenování do funkce předsedy soudu schopnosti a pověst soudce, nebo spíš „dobré kontakty“?

Josef Klíma natočil příběh Čecha, který se rozhodl přesídlit na Kamčatku. Proč se k takovému kroku rozhodl a jak se mu žije v divočině mezi medvědy?

Nechybí ani tradiční glosy. Spisovatelka Bára Nesvadbová hledá odpověď na otázku, co se vlastně skrývá pod pojmem krize mužství. A filozof Daniel Kroupa se zamýšlí nad tím, co může nastat, když se nebude respektovat ústava.

Pořad Záhady Josefa Klímy můžete v premiéře sledovat na Televizi Seznam každou neděli od 21:15.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

A můžete nás sledovat také na Facebooku.

Reklama

Doporučované