Hlavní obsah

Autobus se zřítil z nadjezdu nedaleko Benátek, zemřelo nejméně 21 lidí

Foto: Profimedia.cz

Nehoda autobusu u Benátek.

Reklama

aktualizováno •

Úterní havárie je nejhorší svého druhu v Itálii od ledna 2017, kdy při nehodě autobusu s maďarskými školáky na dálnici u Verony na severu země zahynulo 18 lidí.

Článek

Nejméně 21 mrtvých si vyžádala úterní nehoda autobusu nedaleko italských Benátek. Autobus s pohonem na plyn ihned po dopadu vzplál, píše tisk.

Místní nemocnice pracují na maximální kapacitu a zpět do služby byli povoláni lékaři a pohotovostní personál.

Italská média nejprve psala o linkovém autobuse, ANSA však přinesla informaci, že vůz si najal městský kemp Hu Venezia Camping in Town pro přepravu ubytovaných turistů. Kemp se nachází v benátské části Marghera jen několik kilometrů od místa nehody. O národnosti turistů zatím nejsou podrobné informace. Deník Corriere del Veneto píše o skupině Ukrajinců a několika Němcích. České ministerstvo zahraničí později uvedlo, že nemá informace, že by v autobusu cestovali čeští občané.

„Náš generální konzulát v Miláně je v kontaktu s italskou policií, která potvrdila, že na místě bylo několik cizinců. Nicméně nemáme informace, že by autobusem cestovali čeští občané,“ sdělila ČTK Mariana Wernerová z ministerstva zahraničí.

Podle deníku La Repubblica je 21 mrtvých, 12 raněných a několik pohřešovaných. Autobus se podle listu zřítil z výšky asi deseti metrů.

Nehoda se stala těsně před 20:00 na nadjezdu spojovací silnice, která vede z Mestre směrem na dálnici A4. Některé z prvních nalezených obětí byly ohořelé, byli mezi nimi i nezletilí, píše La Repubblica.

Nejhlubší soustrast už na síti X vyjádřila italská premiérka Giorgia Meloniová. Starosta Benátek Luigi Brugnaro vyhlásil ve městě smutek na památku obětí.

Úterní havárie je nejhorší svého druhu v Itálii od ledna 2017, kdy při nehodě autobusu s maďarskými školáky na dálnici u Verony na severu země zahynulo 18 lidí. Většina obětí zemřela při požáru, který autobus zachvátil po nárazu do svodidla a sloupu nadjezdu.

Aktualizace: Doplnili jsme vyjádření českého ministerstva zahraničí

Reklama

Související témata:

Doporučované