Hlavní obsah

Britská princezna Kate musela na operaci. V nemocnici možná bude dva týdny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Princezna Kate s manželem Williamem (ilustrační snímek)

Reklama

Operace byla podle prohlášení týmu britské princezny plánovaná a byla úspěšná. V nemocnici je Kate od úterý, další podrobnosti o jejím zdravotním stavu tým neuvedl.

Článek

Britská princezna Kate se v londýnské nemocnici zotavuje po blíže neupřesněné operaci v oblasti břicha, oznámil dnes její tým z Kensingtonského paláce.

„Očekává se, že zůstane v nemocnici deset až 14 dní, než se vrátí domů, kde bude její rekonvalescence pokračovat. Na základě aktuálních lékařských doporučení není pravděpodobné, že by se před Velikonocemi vrátila k veřejným povinnostem,“ uvádí komuniké.

Agentura Reuters s odvoláním na nejmenovaný zdroj z Kensingtonského paláce napsala, že rakovina důvodem hospitalizace není.

Dvaačtyřicetiletá Kate je manželkou prince Williama, dědice britského trůnu, s nímž má tři děti. Britští novináři uvádějí, že svůj program změnil i William, který nebude vykonávat oficiální povinnosti, dokud bude jeho žena hospitalizována.

„Kensingtonský palác bude poskytovat další zprávy o pokroku Její královské Výsosti, pouze když bude možné sdílet významné nové informace,“ dodává prohlášení královské rodiny.

Reklama

Doporučované