Hlavní obsah

Bývalý šéf španělského fotbalu půjde za polibek před soud

Foto: OSCAR GONZALEZ FUENTES, Shutterstock.com

Protest proti prezidentovi španělské fotbalové asociace Luisi Rubialesovi.

Reklama

Bývalý šéf španělského fotbalu Luis Rubiales půjde podle rozhodnutí soudce za své počínání po finále ženského mistrovství světa před soud. Kromě něj se před soudem objeví i funkcionáři, kteří na útočnici později vyvíjeli nátlak.

Článek

Kauza bývalého prezidenta španělské fotbalové asociace Luise Rubialese, který po vítězství španělských hráček na fotbalovém mistrovství světa políbil španělskou útočnici Jenni Hermosovou, zaznamenala další vývoj. Podle rozhodnutí soudce by měl Rubiales za sexuální obtěžování a vyvíjení tlaku na Hermosovou stanout před soudem.

Polibek, který vyvolal nevoli po celém světě a vysloužil si kritiku z mnoha stran, byl podle soudce „jednostranný, nečekaný a bez souhlasu“.

Kromě něj by měl před soudem stanout také bývalý trenér týmu Jorge Vilda, který údajně na Hermosovou vyvíjel tlak, aby na veřejnosti podpořila Rubialese, což však fotbalistka odmítla. Podobnému obvinění čelí ředitel mužské reprezentace Albert Luque a šéf marketingu asociace Ruben Rivera.

O nátlaku svědčila hráčka před soudcem už na začátku měsíce. Popsala, že na ni funkcionáři tlačili už během letu z Austrálie, kde se šampionát konal, do Španělska a poté na navazující týmové dovolené na Ibize. Asociační činitelé se ji snažili přimět, aby Rubialese na veřejnosti bránila.

Reklama

Doporučované