Hlavní obsah

Nový seriál o Harrym a Meghan. Princ mluví o „špinavé hře“ v královské rodině

Foto: Profimedia.cz

V oficiální upoutávce na dokumentární seriál pár znovu otevírá choulostivá témata, například rasismus.

Reklama

Princ Harry prohlásil, že britská královská rodina o sobě pravidelně vypouští historky do médií. V nové upoutávce k dokumentární sérii streamovací platformy Netflix o něm a jeho manželce Meghan to označil za „špinavou hru“.

Článek

V krátkém klipu princ Harry zmiňuje lidi pracující pro královské domácnosti, kteří o sobě navzájem informují novináře. „V rodině existuje určitá hierarchie. Víte, že dochází k únikům informací, ale i k podstrkávání příběhů. Je to špinavá hra,“ tvrdí.

V upoutávce také popisuje „bolest a utrpení žen, které se vdávají do této instituce.“ Záběry, které běží zároveň s komentářem, pak ukazují Harryho manželku Meghan, jeho zesnulou matku princeznu Dianu i jeho švagrovou Kate. Další z komentářů pak uvádí, že proběhla „válka proti Meghan, aby vyhovovala agendě jiných lidí.“

Upoutávka na šestidílnou sérii ve zkratce představuje obtížný vztah páru s ostatními členy královské rodiny, ale i s médii a veřejností. Harry a Meghan právě kvůli komplikovaným vztahům před dvěma lety rezignovali na své královské povinnosti a odstěhovali se do Kalifornie, aby tam mohli vést nezávislejší život. Jak připomněla ČTK, své příbuzné několikrát kritizovali a instituci obvinili z rasismu, což Buckinghamský palác odmítá.

„My rozhodně nejsme rasistická rodina,“ reagoval princ William na rozhovor Harryho a Meghan s Oprah Winfreyovou v březnu 2021, který podle agentury Reuters uvedl instituci do jedné z největších krizí poslední doby. Buckinghamský palác následně slíbil, že se bude vážně zabývat otázkami, které rozhovor nastolil. Zároveň ale důrazně poznamenal, že „některé vzpomínky se mohou lišit“.

Harry také v rozhovorech naznačil, že se zbytkem rodiny, především se svým otcem, králem Karlem III., a starším bratrem, princem Williamem, následníkem trůnu, si v tuto chvíli sotva rozumí. „Nikdo kromě mě a Meghan nezná celou pravdu,“ říká princ Harry v upoutávce.

Buckinghamský palác k dokumentárnímu seriálu nevydal žádné prohlášení a doposud nereagoval ani na žádosti o komentář od britské agentury Reuters. BBC ale spekuluje, že v královské rodině panují obavy z toho, jaká obvinění mohou být vznesena a že show Harryho a Meghan zastíní úsilí ostatních členů rodiny.

První tři epizody dokumentárního seriálu vydá Netflix už tento čtvrtek, další tři epizody o životě vévody a vévodkyně ze Sussexu budou následovat 15. prosince. Dokument „za zavřenými dveřmi“ slibuje popis důvodů, proč princ Harry s manželkou Meghan v roce 2020 odstoupili od královských povinností. Na tento pořad naváže po novém roce vydání memoárů prince Harryho.

Reklama

Doporučované