Hlavní obsah

Gérard Depardieu. Desítky celebrit odsoudily „lynčování“ francouzského herce

Foto: taniavolobueva, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Mezi signatáři otevřeného dopisu na podporu slavného herce jsou Charlotte Ramplingová, Carole Bouquetová a bývalá francouzská první dáma a zpěvačka Carla Bruniová. Říkají, že Depardieu čelí přívalu nenávisti kvůli své slávě.

Článek

Téměř 60 francouzských herců a dalších významných osobností odsoudilo údajné „lynčování“ filmové legendy Gérarda Depardieua, který je obviněn ze znásilnění a čelí dalším obviněním ze sexuálního napadení, píše deník The Guardian.

V otevřeném dopise podepsaném britskou herečkou Charlotte Ramplingovou, bývalou francouzskou první dámou a zpěvačkou Carlou Bruniovou a Depardieuovou bývalou partnerkou, herečkou Carole Bouquetovou, se tvrdí, že hvězda je obětí přívalu nenávisti.

„Gérard Depardieu je pravděpodobně nejlepší z herců,“ dodává se v dopise, který na Štědrý den zveřejnil francouzský list Le Figaro. V dopise jeho příznivci napsali: „Nemůžeme už mlčet tváří v tvář lynči, kterému čelí.“

V dopise se dále uvádí, že Depardieu byl napaden „v rozporu s presumpcí neviny, z níž by měl prospěch, stejně jako všichni ostatní, kdyby nebyl takovým filmovým velikánem, jakým je“.

Proti Depardieuovi se v posledních letech objevila tři oznámení na policii kvůli sexuálnímu násilí. Poslední v prosinci.

Herec, který natočil více než 200 filmů a televizních seriálů, byl prvně obviněn ze znásilnění v roce 2020 a více než desítka žen ho obvinila ze sexuálního obtěžování a napadení. Přestože proti němu dosud nebylo vydáno žádné soudní rozhodnutí, mnozí se v posledních dnech od herce distancovali.

Reklama

Doporučované