Hlavní obsah

„Honičkou bych to nenazval,“ tvrdí taxikář, který vezl Harryho a Meghan

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry, jeho žena Meghan a její matka Doria Raglandová naskakují do taxíku poté, co se 16. 5. zúčastnili předávání cen Ms. Foundation Women of Vision v Ziegfeld Theatre v New Yorku.

Reklama

aktualizováno •

Vévodu a vévodkyni ze Sussexu pronásledovali paparazzi. Mluvčí prince Harryho incident označil za „téměř katastrofální“, člen ochranky tvrdí, že nic podobného nikdy nezažil. Řidič taxíku namítá, že se po celou dobu cítil bezpečně.

Článek

Princ Harry, jeho manželka Meghan a její matka Doria Raglandová zažili „téměř katastrofální“ automobilovou honičku s paparazzi, informoval ve středu mluvčí vévody ze Sussexu.

„Včera (v úterý) večer se vévoda a vévodkyně ze Sussexu a paní Raglandová stali účastníky téměř katastrofální automobilové honičky ze strany skupiny velmi agresivních paparazzi,“ uvedl.

„Toto neúnavné pronásledování, které trvalo více než dvě hodiny, mělo za následek, že málem došlo k několika srážkám s ostatními řidiči na silnici, chodci a dvěma policisty NYPD (Newyorské policejní oddělení, pozn. red.),“ dodal. Paparazzi podle něj nedbali na červenou, jezdili i po chodníku a během řízení neustále fotili.

Newyorská policie později vydala prohlášení, ve kterém potvrdila, že k incidentu skutečně došlo, a napsala, že četní fotografové „ztížili jejich (Harryho a Meghan) přepravu“. Nezaznamenala prý ale žádnou kolizi, zranění ani zatčení. Stanice BBC píše, že se jí zatím nepodařilo nezávisle ověřit, zda se události odehrály přesně tak, jak princův mluvčí popisuje.

K incidentu mělo dojít, když se vévoda a vévodkyně ze Sussexu v úterý večer vraceli ze slavnostního předávání cen nadace Ms. Foundation for Women, kde byla Meghan oceněna za svou práci. Jednalo se o jejich první společné veřejné vystoupení od královské korunovace.

Informace o tom, jak se události odehrály, stále zůstávají poměrně chaotické. Princ Harry po boku Meghan a její matky prý akci opustil v černém SUV, na sociálních sítích ovšem kolují snímky, na kterých sedí v taxíku.

Princ Harry a jeho memoáry

Foto: Profimedia.cz

Princ Harry s chotí Meghan na zápase NBA v Los Angeles, 24. dubna 2023.

Ubožák, deprivant i podpantoflák; princ Harry si za poslední roky vysloužil od veřejnosti hned několik nelichotivých nálepek, jejichž frekvence jen zintenzivnila vydáním memoárů s názvem Spare. V těch se vévoda ze Sussexu ohlíží za chováním členů britské královské rodiny, vlastní minulostí i problémy, kterým spolu s manželkou Meghan musí čelit. Jak jeho knize rozumět? Podrobněji zde.

Podle stanice BBC se chtěla trojice před paparazzi skrýt, a zamířila proto na policejní stanici na Manhattanu. Následně nasedla do taxíku, kde strávila asi deset minut. I ten ale fotografové nakonec spatřili a Harry, Meghan i její matka proto nakonec z místa odjeli vozidly své vlastní ochranky.

Zatímco člen ochranky tvrdí, že situace byla „velmi nepřehledná“ a „nic podobného nikdy nezažil“, řidič taxíku tvrdí, že to, co se v úterý večer odehrálo, by ani nenazval „honičkou“.

„Nebylo to jako automobilová honička ve filmu. Byli potichu a vypadali vyděšeně, ale je to New York - je tu bezpečno,“ popsal pro deník The Washington Post s tím, že se po celou dobu cítil v bezpečí.

„I když je veřejně známá osoba spojena s určitým zájmem veřejnosti, nikdy by to nemělo být na úkor něčí bezpečnosti,“ okomentoval úterní události princův mluvčí. Buckinghamský palác se dosud k incidentu nevyjádřil.

Starosta New Yorku Eric Adams řekl, že o událostech stále nemá kompletní informace. Dodal ovšem, že pronásledování vozidel uprostřed hustě obydlených čtvrtí považuje za „bezohledné a nezodpovědné“ a téměř během něj došlo ke zranění dvou policistů.

Princ Harry opakovaně kritizuje bulvární média a tvrdí, že částečně přispěla k jeho rozhodnutí vzdát se královských povinností a opustit Velkou Británii. Viní je také ze smrti své matky, princezny Diany, které zemřela při autonehodě v Paříži v roce 1997, když ji pronásledovali paparazzi.

„Pokaždé, když vyšla ven, čekal na ni houf lidí,“ popisoval Harry v rozhovoru pro BBC o dokumentu s názvem Diana, 7 dní. „Myslím tím smečku psů, kteří ji pronásledovali, honili ji, obtěžovali, nadávali jí, plivali na ni, snažili se získat reakci, získat tu fotografii, na které se vzteká,“ dodal.

Reklama

Doporučované