Hlavní obsah

Hizballáh odpálil desítky raket na Izrael

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Shutterstock.com

Příslušníci Hizballáhu.

Reklama

Hnutí Hizballáh v pátek odpálilo na území Izraele desítky raket. Vzájemné ostřelování probíhá od loňského října, kdy vypukla válka na území Pásma Gazy.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Libanonské radikální hnutí Hizballáh, podporované Íránem, v pátek oznámilo, že odpálilo desítky raket na izraelské pozice. Podle Hizballáhu se tak stalo v reakci na izraelské útoky na jih Libanonu, informovala agentura AFP.

Bojovníci Hizballáhu zaútočili na „nepřátelské dělostřelecké pozice desítkami raket typu Kaťuša“, uvedl Hizballáh v prohlášení s tím, že jde o „odpověď na útoky nepřítele proti vesnicím na jihu a proti civilním domům“.

Izraelská armáda a Hizballáh se u hranice navzájem ostřelují od loňského října, kdy vypukla nová válka mezi Izraelem a palestinským hnutím Hamás, které je spojencem Hizballáhu a které Izrael, USA i EU považují za teroristickou organizaci. Izraelská armáda na útoky Hizballáhu pravidelně odpovídá vzdušnými údery, v poslední době často i hluboko v libanonském vnitrozemí.

Reklama

Související témata:

Doporučované