Hlavní obsah

Indická herečka chce do parlamentu. Musí se však bránit, že nejedla hovězí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Profimedia.cz

Indická herečka Kangana Ranautová v jedné ze svých posledních rolí.

Reklama

Bollywoodská herečka Kangana Ranautová se hájí vůči tvrzení opozičního politika, který tvrdí, že dříve konzumovala hovězí maso.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Kangana Ranautová kandiduje v blížících se volbách za Indickou lidovou stranu (BJP) premiéra Naréndry Módího. Politickou kariéru by jí však mohla překazit obvinění z konzumace hovězího masa. Hinduisté totiž považují krávy za posvátná zvířata, upozornila BBC.

Herečka pojídání hovězího masa popírá.

„Nekonzumuji hovězí ani žádný jiný druh červeného masa. Je ostudné, že se o mně šíří naprosto nepodložené zvěsti, již desítky let obhajuji a prosazuji jogínský a ájurvédský způsob života, taková taktika nebude fungovat, aby pošpinila můj obraz,“ uvedla Ranautová na sociální síti X. Zároveň o sobě prohlásila, že je „hrdá hinduistka“.

Spekulace o tom, jestli Ranautová v minulosti jedla hovězí maso, vyvolal snímek obrazovky jejího starého příspěvku na síti X, ve kterém dle serveru The Times of India psala, že na konzumaci hovězího masa není nic špatného.

O chovu a spotřebě dobytka jsou v Indii sporné diskuze, které často vedou k násilnostem především ze strany ochránců krav proti příslušníkům muslimské menšiny. I přesto patří Indie mezi největší světové producenty hovězího masa, a to především díky trhu s vodními buvoly, na které se řada zákazů nevztahuje.

Reklama

Související témata:

Doporučované