Hlavní obsah

Italský Milán zakáže noční prodej jídla v ulicích po osmé hodině večer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Luca Ponti, Shutterstock.com

Zákaz má platit od 17. května do 4. listopadu. Ilustrační fotografie z Milána z období Vánoc.

Reklama

Pouliční stánky v Miláně mají od května do listopadu zavírat v osm hodin večer. Cílem nového opatření je zajistit noční klid, který doposud rušili turisté. Majitelé podniků se však kvůli zákazu obávají úbytku zákazníků.

Článek

Vedení Milána na severu Itálie ve snaze umírnit noční život ve městě zakáže během léta prodej jídla a nápojů po půlnoci. Pro pouliční stánky radnice stanovila zavírací hodinu dokonce na 20:00. Zákaz se vztahuje i na typicky italskou pochoutku – zmrzlinu, což u veřejnosti vyvolalo rozhořčení, napsala agentura APA. Zákaz má platit od 17. května do 4. listopadu.

Podle nových nařízení musí restaurace s venkovním posezením v nejvyhledávanějších turistických čtvrtích zavřít nejpozději půl hodiny po půlnoci. O víkendech a svátcích bude otvírací doba prodloužena o hodinu. Radnice doufá, že se tak turisté nebudou shromažďovat v ulicích města a rušit noční klid.

„Šílenství: milánský starosta vyhlásil válku zmrzlině“, zní titulek deníku Il Giornale, který si stěžuje, že by starosta Giuseppe Sala měl raději řešit růst životních nákladů, a ne bránit lidem v normální zábavě.

Majitelé milánských podniků jsou přesvědčeni, že jim kvůli novému omezení ubyde zákazníků a starousedlíkům to stejně klid ani zlepšení zdraví nepřinese.

Reklama

Související témata:

Doporučované