Hlavní obsah

„Jako by spadlo letadlo.“ Záběry ukázaly následky ničivé exploze v Ulánbátaru

Bez komentáře: Záběry z místa nehody. Video: AP

 

Reklama

K neštěstí došlo v mongolském Ulánbátaru. Plameny po explozi cisterny se zkapalněným zemním plynem likvidovalo na 600 hasičů. Oheň zachvátil několik budov včetně obytného domu.

Článek

V mongolském hlavním městě Ulánbátaru explodovala cisterna převážející 60 tun zkapalněného zemního plynu, informoval server BBC.

K požáru došlo poté, co se nákladní vůz srazil na křižovatce s osobním autem.

Čtyřicetiletý právník Erdenebold Sukhbaatar agentuře Reuters řekl, že si nejprve myslel, že je zemětřesení, nebo spadlo letadlo. Když spěchal do obývacího pokoje, uviděl výbuch.

Na záběrech publikovaných AP je vidět mohutný požár. Zničena byla i řada aut a plameny poničily i několik okolních budov včetně obytného domu, uvádí agentura.

Do likvidace plamenů se zapojilo přes 600 hasičů a 100 vozidel. Kvůli požáru také vyprošťovali z domů 43 osob.

Neštěstí si vyžádalo celkem šest mrtvých, nejméně 11 lidí bylo zraněno. „Bohužel v důsledku nehody zahynuli při výkonu služby tři příslušníci 63. hasičské a záchranné jednotky národní hasičské služby,“ uvedl úřad na facebooku. Oheň se už podařilo uhasit.

Nyní podle agentur vyvstávají otázky, jak mohla cisterna s tak nebezpečným nákladem dostat povolení projíždět obytnou čtvrtí, kde je mnoho škol.

Reklama

Doporučované