Hlavní obsah

Kapským Městem se šíří „nepředstavitelný“ smrad z 19 tisíc kusů dobytka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: A.PAES, Shutterstock.com

Dobytek naložený na lodi. Ilustrační snímek.

Reklama

Loď přepravující zvířata zakotvila v přístavu, aby doplnila krmivo pro dobytek převážený z Brazílie do Iráku.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Lidé v jihoafrickém Kapském Městě si v pondělí hromadně ucpávali nosy. Příčinou je silný zápach, který podle tamního serveru Times Live připomíná směsici splašků, zkažených ryb, kravského trusu a kozí moči.

Radnice po sérii stížností spustila vyšetřování. Zjistila, že smrad se line z přístavu, kde kotví loď převážející 19 tisíc kusů živého dobytka z Brazílie do Iráku.

Podle skupin ochránců zvířat citovaných agenturou AP „nepředstavitelný“ zápach dokresluje, v jakých podmínkách se zvířata musí na palubě nacházet.

„Zápach ukazuje, jak špatné podmínky musí zvířata přečkat poté, co strávila už dva a půl týdne na palubě, kde se hromadí výkaly a čpavek,“ upozornila Národní rada Společnosti pro prevenci krutosti na zvířatech (SPCA). Zároveň kritizovala převážení živého dobytka po moři, k čemuž se připojila i jihoafrická opozice, která řídí radnici Kapského Města.

Loď Al-Kuwait je registrovaná v Kuvajtu, měří 190 metrů a v Kapském Městě podle SPCA zastavila, aby doplnila krmivo pro zvířata. Z Jihoafrické republiky by tak měla brzy zase odplout.

Reklama

Doporučované