Hlavní obsah

Král Karel III. se poprvé od oznámení diagnózy objevil na veřejnosti

Foto: Profimedia.cz

Král Karel III. se svou chotí královnou Camillou po příjezdu ke kostelu ve východoanglickém Sandringhamu.

Reklama

Král Karel III. je britským králem už 18 měsíců. Stal se jím po smrti jeho matky královny Alžběty II. V pondělí mu lékaři diagnostikovali rakovinu, nespecifikovali však, o jaký konkrétní druh nemoci jde.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Britský král Karel III. se poprvé od doby, co mu doktoři před pár dny diagnostikovali rakovinu, objevil na veřejnosti. V neděli navštívil kostel svaté Máří Magdaleny ve východoanglickém Sandringhamu, kde se zotavuje ze začátku své léčby. Informovala o tom agentura Reuters.

Kostel nedaleko svého sídla král navštívil po boku své choti královny Camilly. Po příjezdu zamával přihlížejícím a vkročil do kostela.

Už v sobotu vydal král prohlášení, v němž všem děkoval za vyjádření podpory v jeho boji se zákeřnou nemocí. „Všichni bojující s rakovinou vědí, že vaše laskává slova jsou největším zdrojem útěchy a povzbuzení,“ řekl král. Oznámil také, že zatím bude pokračovat v některých královských povinnostech a hodlá nadále pořádat každotýdenní schůzky s premiérem.

O jeho zdravotním stavu Buckinghamský palác informoval veřejnost v pondělí. V prohlášení dále stálo, že král v příštích dnech začne s léčbou, kvůli čemuž odloží nejbližší veřejné akce. O jaký typ rakoviny jde, oznámeno nebylo, ale podle britských médií nejde o rakovinu prostaty, kvůli jejímuž zbytnění na konci ledna podstoupil zákrok.

Reklama

Doporučované