Hlavní obsah

„O Putinově nemoci píšete už 10 let.“ Lavrov popřel, že byl hospitalizován

Foto: lev radin, Shutterstock.com

Sergej Lavrov na tiskové konferenci v sídle OSN v září 2021.

Reklama

aktualizováno •

Rozruch kolem zdravotního stavu ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova byl nejspíš neoprávněný. Ministr byl po po příjezdu na summit skupiny G20 na Bali v nemocnici pouze na prohlídce, uvedl guvernér.

Článek

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov byl po příletu na indonéský ostrov Bali v nemocnici. Informace agentury AP, že byl ošetřován kvůli srdeční vadě, se však nepotvrdily. Na Bali budou od úterý do středy jednat lídři zemí skupiny G20.

Podle guvernéra ostrova, na kterého se odvolává například agentura Reuters, se jednalo jen o prohlídku a šéf ruské diplomacie se těší dobrému zdraví.

Informaci o hospitalizaci navíc popřel i sám Lavrov.

„Čtu si v hotelu materiály k zítřejšímu summitu,“ citovala Lavrova ruská agentura TASS. Ruská média také zveřejnila snímek Lavrova, jak si čte v tričku na židli u malého stolku.

Ministr v reakci vyzval západní média, aby byla čestnější a psala pravdu. „O našem prezidentovi se deset let píše, že onemocněl,“ vzkázal.

Agentura AP se v původní zprávě o ošetřování Lavrova odvolávala na tři anonymní zdroje, indonéské vládní a lékařské úředníky.

Reklama

Související témata:

Doporučované