Hlavní obsah

Medvěd stojí jako člověk. Zoo popírá, že jsou její zvířata převlečení lidé

Foto: Todayonline

Medvěd, který zmátl svět.

Reklama

Internetem se virálně šíří video medvěda na zadních. Výjev upoutal veřejnost, která spekulovala, že jde pouze o člověka v kostýmu. Čínská zoo se ale ohradila a ve svém vyjádření si stojí za tím, že zvíře je skutečné.

Článek

Na internetu se objevilo video medvěda z čínské zoo stojícího na zadních nohách. Uživatelé sociálních sítí spekulovali, že by medvěd mohl být člověk v kostýmu. Zoologická zahrada ale takové domněnky odmítla.

„Když přijde řeč na medvědy, první věc, která nás napadne, je obrovská postava a úžasná síla… Ale ne všichni medvědi jsou ztělesněná monstra a nebezpečí. Malajští medvědi jako já jsou drobní. Jsem nejmenší medvěd na světě,“ stojí v příspěvku napsaném z pohledu malajského medvěda Hangzhou Zoo.

Uvádí, že medvěd má asi 1,3 metru, když se postaví na zadní nohy, což je méně než polovina velikosti medvědů grizzly pocházejících ze Severní Ameriky, píše BBC.

Video medvěda stojícího na zadních nohách se šířilo po sociálních sítích a lidé si všimli jeho štíhlých nohou a záhybů srsti. Vypadalo, že roli zvířete hraje člověk. Ale ve zvukové nahrávce na WeChat si mluvčí zoo stojí za skutečností a pravostí medvěda.

Podle jeho slov by se takový podvod ve státním zařízení nestal. Poznamenal také, že při letní teplotě 40 °C člověk v obleku medvěda s kožešinou „nevydrží déle než několik minut, než se zhroutí“. Zaměstnanec zoo pak agentuře AP přiznal, že na pondělí byly pro novináře organizovány návštěvy, aby medvědy viděli na vlastní oči.

Jiné čínské zoologické zahrady byly v minulosti obviněny ze snahy barvit psy tak, aby vypadali jako vlci nebo africké kočky, a také osly, ze kterých dělali zebry, píše deník The Guardian.

Reklama

Doporučované