Hlavní obsah

„Jeho nevídaná stránka.“ Expert na přežití Bear Grylls natáčel se Zelenskym

Foto: Profimedia.cz

Volodymyr Zelenskyj a Bear Grylls v Kyjevě.

Reklama

Britský expert na přežití v divočině Bear Grylls navštívil Ukrajinu. O podmínkách ve válečné zemi a prezidentu Zelenském připravuje speciální pořad.

Článek

„Tento týden jsem měl tu čest odcestovat do hlavního města Ukrajiny a strávit čas s prezidentem Zelenským. Byl to pro mě zážitek jako žádný jiný,“ napsal na svém twitterovém profilu Bear Grylls, známý britský dobrodruh a spisovatel, který se proslavil jak svými cestovatelskými úspěchy, tak i několika televizními pořady.

Podle následujících příspěvků, které Grylls zveřejnil, to vypadá, že další z jeho pořadů se bude týkat právě Ukrajiny. „Zatímco nastává zima a infrastruktura země je pod palbou, pro miliony lidí se každý den stal bojem o přežití. Prostřednictvím tohoto speciálního pořadu svět uvidí dosud nevídanou stránku prezidenta Zelenského,“ informoval dobrodruh.

Zelenského, který od začátku ruské invaze zůstává ve válčící zemi, se prý Grylls chtěl zeptat, jak celou situaci skutečně zvládá. „Dostal jsem toho mnohem víc. Pořad bude venku již brzy. Děkuji, prezidente Zelenskyj, za vaši pohostinnost v tak těžké době. Zůstaňte silní,“ zakončil twitterové vlákno muž, který zdolal Mount Everest už ve 23 letech.

O jeho návštěvě válčící země již informoval i sám ukrajinský prezident. „Beare Gryllsi, děkujeme vám za návštěvu Ukrajiny! Je důležité, aby se svět dozvěděl pravdu o boji Ukrajinců za svobodu a demokracii, o raketovém teroru agresora proti našemu lidu,“ napsal Zelenskyj na Telegramu a připojil sérii fotek z dobrodruhovy návštěvy.

Grylls se svým příjezdem do Kyjeva zařadil na dlouhý seznam významných osobností, které se na Ukrajinu vydaly. Mezi jeho kolegy ze světa showbyznysu patří například herci Sean Penn a Ben Stiller nebo hudebníci Bono a The Edge z kapely U2. Do země pak přicestovalo i několik představitelů zahraničních zemí, včetně těch z Česka.

Bývalý elitní voják Grylls je ve svých pořadech divákovým průvodcem divočinou. Lidem ukazuje, jak přežít na těch nejvíce nehostinných místech planety bez pořádné výbavy, jídla i pití. V epizodách se ocitá třeba uprostřed ničeho v kanadské části Skalnatých hor, na poušti Moab v Utahu nebo v nitru deštného pralesa na Kostarice.

Reklama

Doporučované