Hlavní obsah

Místo útěku pachatele zastřelila. Američanka tak zabránila další tragédii

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek.

Reklama

Muže, který plánoval vystřílet účastníky oslavy, kde se nacházelo 30 až 40 lidí, zneškodnila střelnou zbraní jedna z přítomných žen. Zabránila tak, tentokrát ve městě Charleston v Západní Virginii, dalšímu masakru.

Článek

Sedmatřicetiletého Dennise Butlera v zóně bytového komplexu ve městě Charleston v Západní Virginii nejdříve varovali před rychlou jízdou a dostal upozornění, že se na místě pohybují děti. Muž se následně na místo vrátil s poloautomatickou puškou a začal na účastníky venkovní oslavy střílet. Na místě se nacházelo 30 až 40 lidí.

K incidentu došlo ve středu, ale policie o něm informovala až v pátek severoamerického času.

Ozbrojenému pachateli se nicméně jedna z účastnic postavila a několika střelami muže zabila. Podle policejního mluvčího Tonyho Hazeletta nejmenovaná žena není od policie. „Je to členka komunity, která legálně držela zbraň… A místo toho, aby před ohrožením utekla, se mu postavila a zachránila mnoho životů,“ řekl mluvčí.

Podle policie měl Dennis Butler několik záznamů v trestním rejstříku. Zatím není jasné, jakým způsobem zbraň získal. Legálně ji totiž jako odsouzený zločinec držet nemohl.

Policie proti ženě žádné obvinění nevznese, rozhodla podle britské BBC policie.

K ozbrojenému útoku v Západní Virginii došlo jen den poté, co Spojené státy šokoval útok 18letého Salvadora Ramose, který zastřelil 19 dětí a 2 dospělé. Stalo se tak v texaském městečku Uvalde na půdě základní školy. Zabité děti byly ve druhé, třetí a čtvrté třídě, tedy ve věku 7 až 10 let. Jeho čin následně veřejně odsoudila většina veřejných činitelů. Incident také opět rozdmýchal debatu o relevanci a možném omezení práva na držení zbraní v USA.

Reklama

Související témata:

Doporučované