Hlavní obsah

Na výročí brutálního útoku v Indii vnikli do parlamentu dva muži

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Indian Police Foundation

Útok dýmovnicemi v indickém parlamentu

Reklama

Do indického parlamentu vnikli nejméně dva muži, kteří tam do vzduchu nastříkali barevný plyn. Jejich motiv zatím není jasný. K incidentu došlo v den 22. výročí smrtícího útoku militantů na tamní parlament.

Článek

Nejméně dva muži vnikli do indického parlamentu. Dostali se do jednacího sálu, kde začali křičet a stříkat do vzduchu barevný plyn. Na záběrech, které se objevily na sociálních sítích, je vidět, jak se poslanci a příslušníci bezpečnostních složek snaží jednoho z vetřelců chytit. Ten jim chvíli uniká a skáče ze stolu na stůl. Nakonec oba muže ochranka zpacifikovala a odvedla. Jejich motiv zatím není jasný.

K incidentu došlo během zasedání zákonodárců v Lok Sabha, dolní komoře indického parlamentu. Jednání na krátkou dobu přerušili, než zasedání pokračovalo. „Dva lidé vyskočili z galerie pro veřejnost a objevil se kouř. Všude kolem byl chaos,“ řekl novinářům podle BBC zákonodárce Dán Ali.

„Záležitost vyšetřujeme a požádali jsme policii v Dillí, aby se k vyšetřování připojila,“ doplnil předseda Lok Sabhy Om Birla. Dodal, že podle předběžného vyšetřování se kouř rozprašovaný ve sněmovně jeví jako „neškodný“.

K narušení bezpečnosti došlo v den 22. výročí smrtícího útoku militantů na indický parlament. Tehdy zemřelo 14 lidí, včetně pěti útočníků. Již dříve během dne prezident Droupadi Murmu, premiér Narendra Modi a další představitelé uctili památku obětí.

Reklama

Související témata:

Doporučované