Hlavní obsah

Na západě Rakouska se zřítila kabina lanovky, čtyři těžce ranění

Foto: Petr Pravda, Seznam Zprávy

V Tyrolsku se dnes dopoledne zřítila kabina lanovky. Ilustrační fotografie.

Reklama

V lyžařském areálu Hochoetz v rakouské spolkové zemi Tyrolsko se dnes dopoledne zřítila kabina lanovky. Na místě jsou záchranáři, o totožnosti čtyř raněných není nic známo.

Článek

V lyžařském areálu Hochoetz v rakouské spolkové zemi Tyrolsko se dnes dopoledne zřítila kabina lanovky. Mluvčí policie agentuře APA sdělila, že těžká zranění utrpěli všichni čtyři lidé, kteří byli uvnitř. Neštěstí patrně způsobil strom, který spadl na nosné lano.

Na místě jsou záchranáři a provoz lanovky byl kvůli incidentu dočasně zastaven. O totožnosti zraněných zatím podle APA není nic známo. Ostatní rekreanti jsou o situaci informováni s pomocí amplionů. Pasažéři z ostatních kabin bezpečně vystoupili.

Areál Hochoetz se nachází v širší oblasti Ötztal. Nehoda se podle serveru listu Tiroler Tageszeitung stala v 10:15 mezi osmým a devátým stožárem lanovky Acherkogelbahn. Technická závada je podle deníku vyloučena.

Podle APA není jasné, z jaké výšky se kabina zřítila. Záchranná akce byla patrně obtížná kvůli komplikovanému terénu v místě zřícení, tedy v lese uprostřed lanové dráhy. Zástupkyně provozovatele místních lanovek Michaela Burgerová deníku Kurier řekla, že při „dramatickém“ neštěstí do trasy lanovky spadlo několik stromů. Podle ní je ale „nanejvýš nepravděpodobné“, aby se v takovém případě zřítila lanovka. „Znalci musí objasnit, jak se to vůbec mohlo stát,“ řekla Burgerová. Větrno podle ní nebylo.

Reklama

Doporučované