Hlavní obsah

Německo prodlouží kontroly na hranicích s ČR, Polskem a Švýcarskem

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Stacionární kontroly na hranicích byly dosud schválené do 15. prosince, Berlín ale dopředu avizoval, že je může prodloužit. Zavedení kontrol Berlín zdůvodnil snahou omezit nelegální migraci.

Článek

„Německo prodlouží kontroly na hranicích s Českem, Polskem a Švýcarskem nejméně o další dva měsíce,“ řekla listu Rheinische Post německá ministryně vnitra Nancy Faeserová. Je přesvědčena o tom, že fungují.

„Dočasné kontroly na našich hranicích s Polskem, Českou republikou a Švýcarskem prodloužím po 15. prosinci nejméně o dva měsíce,“ citoval Faeserovou německý deník. „Naše opatření fungují. Náš boj proti bezohlednému obchodu převaděčů, kteří brutálně ohrožují lidské životy, je úspěšný,“ míní ministryně.

Faeserová také zdůraznila, že Německo bude nadále dělat vše pro to, aby kontroly co nejméně dopadaly na obchod, turismus a lidi, kteří cestují přes hranice za prací.

Od 16. října, kdy Německo kontroly zavedlo, podle ní spolková policie na hranicích trojice zemí zadržela kolem 120 převaděčů a zároveň zjistila 9200 nepovolených překročení hranic.

Spolkový úřad pro migraci a uprchlíky (BAMF) ve čtvrtek oznámil, že v Německu letos do konce listopadu požádalo o azyl přes 304 tisíc lidí, což je o 60 procent více než za stejné období loňského roku.

Reklama

Doporučované