Hlavní obsah

Nové zprávy o Ficově zdraví: mimo ohrožení života, ale ve vážném stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Evropská rada

Podle nemocnice potrvá rekonvalescence postřeleného premiéra dlouhou dobu.

Podle nemocnice je atentátníkem postřelený Robert Fico mimo ohrožení života, jeho stav je však vážný. Nadále leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V neděli v 11:00 se uskutečnil před nemocnicí v Banské Bystrici brífink k aktuálnímu stavu slovenského premiéra Roberta Fica.

Hospitalizovaný politik je po útoku atentátníka mimo ohrožení života. Jeho stav je ale vážný, rekonvalescence si vyžádá dlouhou dobu, uvedla nemocnice. Fico nadále leží na anesteziologicko-resuscitačním oddělení.

O zdravotním stavu premiéra bude nadále informovat pouze nemocnice v Banské Bystrici, informuje slovenský server Aktuality.sk.

Uvedl to vicepremiér Robert Kaliňák. „Jeho stav můžeme považovat za stabilní, s pozitivní prognózou,“ okomentoval.

Také uvedl, že mu Fico dal instrukce ohledně dalších kroků vlády, informuje slovenský Denník N. Dodal, že kroky, které by měly uklidnit situaci, budou představovat postupně.

Původní texty Seznam Zpráv k atentátu na Roberta Fica

Reportáž z místa atentátu: hlasy z noční Handlové.

Komentář Martina Čabana: Krev Roberta Fica by měla probudit českou politiku.

Speciální vysílání: Komentáře a vyjádření k atentátu.

Živě: Dění na Slovensku sledujeme v online přenosu.

Básník a nespokojenec. Co víme o atentátníkovi.

Historie politických vražd v Evropě.

Rozhovor s bývalým operátorem Útvaru rychlého nasazení Martinem Svozilem.

Svědectví sousedů: Seznam Zprávy hovořily s domovníkem panelového domu, kde básník z města Levice na jihu Slovenska bydlí.

Rozhovor o ochrance VIP: Bezpečnostní expert a bývalý příslušník elitní jednotky vojenské policie SOG Lumír Němec vysvětluje, zda jde podobným útokům na politiky vždy zabránit.

Komentář šéfredaktora Seznam Zpráv: Pokus o vraždu slovenského premiéra je tragickou a odsouzeníhodnou událostí, která má sílu otevřít další bolavou ránu ve společnosti. Braňme se tomu, píše Jiří Kubík.

Doporučované