Hlavní obsah

Peter Pellegrini spustil prezidentskou kampaň. Zastal se hokejisty Hudáčka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Úřad vlády SR

Místopředseda Národní rady Slovenské republiky Peter Pellegrini.

Reklama

Peter Pellegrini, místopředseda Národní rady Slovenské republiky, zveřejnil ve středu na facebooku video. Zastává se v něm hokejového brankáře Júliuse Hudáčka, se kterým Kladno po dvou dnech rozvázalo smlouvu.

Článek

Rytíři Kladno v pátek po pouhých dvou dnech rozvázali smlouvu s hokejovým brankářem Júliusem Hudáčkem. Reagovali tak na kritiku hokejové komunity a fanoušků na jeho angažmá v kazašském klubu Barys Astana. Hudáček do klubu nastoupil v době, když již Rusko vedlo válku na Ukrajině, uvádí server Sport.cz.

Podporu, kterou Pellegrini oblíbenému hokejistovi ve videu projevil, lze vzhledem k jeho neoficiálně oznámené kandidatuře na prezidenta vnímat jako počínající kampaň, myslí si slovenský deník Pravda.

V úvodu dvouminutového videa Pellegrini ujišťuje, že odsuzuje veškeré násilí a nesouhlasí s jakoukoliv válkou včetně té na Ukrajině. „O to víc mě mrzí, když se ničí lidské životy absolutně nevinných lidí, kteří nemají nic společného s tímto vojenským konfliktem. Příkladem je výborný slovenský hokejista brankář Július Hudáček, který donedávna hrál v ruské hokejové lize,“ uvádí politik.

I přesto, že Hudáček s reprezentační kariérou skončil, z vyjádření Pellegriniho lze chápat, že by současná vláda neměla problém s tím, kdyby hokejisté z ruské KHL reprezentovali v budoucnu Slovensko na mistrovství světa v hokeji, píše deník Pravda.

Reklama

Související témata:
FC Astana

Doporučované