Hlavní obsah

Porota uznala dvojici náctiletých vinnou z vraždy transgender dívky

Foto: Shutterstock.com

Trest by měl soud vynést v lednu. Ilustrační foto.

Reklama

K vraždě transgender dívky došlo letos v únoru. Tehdy patnáctiletá dívka a chlapec si podle vyšetřovatelů vraždu důkladně naplánovali a připravovali se vraždit dál. Za jejich zločin jim hrozí doživotí.

Článek

Porota ve středu uznala dívku a chlapce ve věku mezi patnácti a šestnácti lety vinnými z únorové brutální vraždy šestnáctileté transgender dívky Brianny Gheyové.

Nalákali ji do parku v anglickém Warringtonu a loveckým nožem několikrát bodli do oblasti hlavy, krku, břicha a zad. Dívka i chlapec podíl na smrti Brianny opakovaně odmítli a obviňovali se vzájemně.

O jejich vině rozhodla porota složená ze sedmi mužů a pěti žen. Proces, který trval čtyři týdny, poutal velkou pozornost. Mimo jiné kvůli tomu, že v počátečních fázích vyšetřování policisté pracovali s verzí, že hlavní motivem vraždy byla genderová identita.

To bylo později vyvráceno na základě toho, že dvojice mezi sebou mluvila o zabití dalších dětí. Před tím, než se rozhodli zabít Briannu, měli sepsaný „vražedný seznam“, na němž figurovalo pět jmen.

Vyšetřovatelé také zjistili, že dvojice byla fascinována násilím, mučením a sériovými vrahy. Útok na dívku plánovali několik týdnů a pečlivě si zaznamenávali, jak čin provedou.

Dvojice na rozhodnutí poroty nijak nereagovala. Nekomunikovali dokonce ani se svými rodiči. O trestu rozhodne soudkyně v lednu. Nad vrahy se vznáší doživotní trest.

Reklama

Doporučované