Hlavní obsah

„Předčasně a tragicky.“ Šéf ruské Admiralitní loděnice zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Sputnik, Profimedia.cz

Alexander Buzakov na snímku z listopadu.

Reklama

Alexander Buzakov, šéf loděnice, která vyrábí válečná plavidla a ponorky pro ruské ministerstvo obrany, nečekaně zemřel ve věku 66 let. Informovala o tom agentura TASS.

Článek

Jedná se o další podezřelé úmrtí vysoce postaveného ruského manažera v letošním roce, připomínají západní média.

Petrohradská Admiralitní loděnice informovala o úmrtí v prohlášení. Podle textu, na který se odkázala agentura TASS, zemřel Buzakov „předčasně a tragicky“, okolnosti ředitelovy smrti ale prohlášení neupřesnilo. Ve funkci byl od srpna 2012.

Podle loděnice bylo hlavním úspěchem Buzakova „posílení pozice firmy na trhu s moderními nejadernými ponorkami“ a dalšími plavidly.

V roce 2019 Buzakov řekl agentuře Interfax, že Admiralitní loděnice mají zájem zahájit výrobu ponorek s dieselovým pohonem schopných odpalovat řízené střely Kalibr. Ty Moskva již řadu měsíců používá k útokům na ukrajinské území, připomíná portál The Daily Beast.

Petrohradský gubernátor Alexander Beglov ruskému listu Kommersant řekl, že Buzakov byl „klíčovou postavou obranného sektoru země“.

Reklama

Související témata:

Doporučované