Hlavní obsah

Při výbuchu skladu v Jerevanu zahynula pětiletá dívka, 45 zraněných

Foto: Profimedia.cz

Z místa výbuchu skladu v Jerevanu stoupá kouř. Stále probíhají záchranné práce.

Reklama

aktualizováno •

Při výbuchu skladu pyrotechniky zahynulo dítě, přes čtyři desítky dalších lidí utrpěly zranění. Počet obětí ještě může narůst, zranění jsou odváženi do několika nemocnic.

Článek

Obří exploze otřásla v neděli obchodním centrem Surmalu v arménské metropoli Jerevan, uvedla arménská média s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace.

„Podle předběžných informací došlo k explozi, po které vypukl požár. Jsou zde oběti,“ citovala agentura AFP z prohlášení arménského ministerstva. Na místě zasahují záchranáři, pod troskami budovy podle svědků zůstalo uvězněných mnoho lidí.

Místní média citovala mluvčího jerevanských úřadů, podle kterého výbuch nastal ve skladu zábavní pyrotechniky. Místo výbuchu se nachází asi dva kilometry od centra města.

Podle místních úřadů při výbuchu skladu zahynula pětiletá dívka, 45 dalších lidí utrpělo zranění. Místní web Azatutyun ale uvedl, že do různých zdravotnických středisek bylo v důsledku výbuchu v obchodním centru Surmalu převezeno 51 lidí.

Na sociálních sítích lidé zveřejňují záběry plamenů a dýmu v místě neštěstí.

Novinářka z Jerevanu Maria Titizianová uvedla, že budova tržnice se zřítila a stále hoří. I podle ní se počet obětí bude dále zvyšovat.

„Odpoledne je na tržišti velmi rušno, a proto je v tuto chvíli těžké uvést přesná čísla. Podle ministerstva příslušného pro mimořádné situace začalo hořet tam, kde se prodává zábavní pyrotechnika, domnívají se, že to byla příčina výbuchů, ale v tuto chvíli to nelze potvrdit,“ řekla Titizianová.

Podle mluvčího hasičů požár stále není pod kontrolou. Ministerstvo vnitra informovalo, že hašení probíhají na čtyřech místech.

Reklama

Související témata:

Doporučované