Hlavní obsah

Řidič rallye v Maďarsku nezvládl řízení a najel do diváků. Zemřeli čtyři lidé

Foto: Sebastian_Photography, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Při maďarském mistrovství historických vozidel v rallye řidič závodního vozu podle videí v zatáčce nezvládl řízení a najel do lidí, kteří se přišli na závod podívat.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Čtyři lidé zemřeli poté, co v Maďarsku sjel závodní vůz ze silnice a narazil do skupiny diváků. Nejméně osm dalších lidí bylo při nehodě během závodu mezi městy Labatlan a Bajot nedaleko Dunaje na severozápadě země zraněno. Dva lidé včetně jednoho dítěte utrpěli vážná zranění, šest dalších bylo podle ABC News převezeno do nemocnice s lehčími zraněními.

„Podle dosavadních údajů vozidlo účastnící se závodu rallye z neznámého důvodu sjelo ze silnice a vjelo do diváků… Okolnosti se objasňují,“ uvedla maďarská policie v prohlášení.

Na videích, která se šíří na sociálních sítích, je vidět, jak auto v zatáčce dostane smyk a řidič nad ním následně ztratí kontrolu. Poté je vidět obrovský oblak prachu a náraz. Závod byl okamžitě přerušen a odložen na neurčito.

Některá maďarská média hovoří až o třiceti zraněných, informace ale zatím nebylo možné ověřit. Podle tamních médií na místo vyrazilo osm sanitek a čtyři záchranné vrtulníky.

Reklama

Související témata:

Doporučované