Hlavní obsah

Ruská policie zabavila Naděždinovi 400 tisíc výtisků předvolebních novin

Foto: Twitter Borise Naděždina

Boris Naděždin.

Reklama

Policie označila předvolební noviny Borise Naděždina za „extremistický materiál“. Naděždin se chtěl ucházet o post ruského prezidenta, ústřední volební komise ho ale začátkem února odmítla zaregistrovat jako kandidáta.

Článek

Kandidát na ruského prezidenta Boris Naděždin tvrdí, že mu policie v ruské Udmurtské republice zabavila 400 tisíc výtisků jeho předvolebních novin. S odkazem na jeho příspěvek na sociální síti Telegram o tom informoval server Meduza.

Doručovací společnost Bajkal Service měla noviny rozeslat do Kazaně a Nižního Novgorodu k distribuci. Naděždin napsal, že když jeho tým požádal Bajkal Service o aktuální informace, zástupce mu sdělil, že policie celý náklad odebrala. Noviny byly podle informací doručovatelské společnosti zabaveny proto, že je policie označila za „extremistický materiál“. Bajkal Service pak s Naděždinovým týmem přerušila komunikaci.

Začátkem února Naděždin uvedl, že více než 60 akreditovaných tiskáren v Moskvě, Moskevské oblasti, Voroněži a Nižním Novgorodu odmítlo tisknout jeho předvolební noviny. Ruská ústřední volební komise 8. února odmítla Naděždina zaregistrovat jako kandidáta v nadcházejících volbách v zemi.

Reklama

Doporučované