Hlavní obsah

Rusko útočilo na ukrajinské energetické objekty, Kryvyj Rih hlásí škody

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: DSNS Ukrajina

Rusko opět zasáhlo ukrajinskou energetickou infrastrukturu (ilustrační fotografie).

Reklama

V pátek nad ránem došlo k dalším ruským útokům na Ukrajiny. Trosky sestřeleného dronu spadly na energetický objekt v Dněpropetrovské oblasti, což způsobilo jeho požár. Na místě zasahují hasiči.

Článek

Rusko dnes nad ránem podniklo další útoky na ukrajinskou energetickou infrastrukturu, vlna úderů nebyla ale tak masivní jako předchozí noc. Škody jsou hlášeny z okolí Kryvého Rihu v Dněpropetrovské oblasti na jihovýchodě Ukrajiny.

Trosky sestřeleného dronu tam dopadly na blíže neupřesněný energetický objekt, který začal hořet. Hasiči požár likvidují, píše server Ukrajinska pravda.

Rusové při poslední sérii útoků nasadili jednu raketu Ch-59 a 17 útočných dronů typu Šáhed, uvedlo dnes ukrajinské letectvo. Protivzdušná obrana 16 šáhedů zničila. Stalo se to nad územím Mykolajivské, Oděské, Chersonské, Dněpropetrovské, Vinnycké a Chmelnycké oblasti.

Z posledního regionu byly hlášeny výbuchy a zejména v Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny platil poplach kvůli nebezpečí raketových útoků, uvádí ruskojazyčná verze BBC. Následky útoků se upřesňují, informace o případných obětech zatím nejsou k dispozici.

Ze středy na čtvrtek ruská armáda zasáhla větší počet ukrajinských energetických objektů, včetně několika elektráren. Moskva uvedla, že šlo o odvetu za ukrajinské útoky na ruské rafinerie.

Reklama

Doporučované