Hlavní obsah

Ruský voják na frontě zabloudil, ocitl se na pozicích ukrajinské armády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: tisková služba Národní gardy Ukrajiny

Fotografie zajatého ruského vojáka.

Reklama

Ukrajinská média s odkazem na informace Národní gardy popisují kuriózní příběh: Vojáci na směru Záporoží zajali ruského okupanta, který jim v podstatě vstoupil do náruče.

Článek

Gardisté ​​z třetí operační brigády „Spartán“ zajali u Záporoží ztraceného ruského okupanta. Zamotal se v lese a došel až na ukrajinské pozice.

„Jak se ukázalo, ruský voják byl mobilizován teprve před měsícem a sloužil u 70. motostřeleckého pluku pocházejícího z Čečenské republiky,“ napsala na svém účtu na facebooku Národní garda Ukrajiny.

Zveřejněné informace nebylo možné ověřit. A ruská média zatím příběh nijak nekomentují.

Ukrajinský web Novynarnija píše, co Rus dál vypověděl během výslechu. Do dané oblasti byl podle svých slov převezen v noci 2. prosince. Spolu s dalšími třinácti muži se ocitl v labyrintu podzemních zákopů vyhloubených v pásu lesa. Jednotlivé „nory“ byly určeny pro dvě až čtyři osoby. Ze zákopů se dostal vždy pouze během své služby. Na bojové pozice ovšem vycházel výhradně v noci a vždy v doprovodu dalšího z vojáků. Sám se v terénu nedokázal zorientovat. Spojení se světem podle jeho popisu zajišťovalo jen levné radiové zařízení čínské výroby.

Reklama

Doporučované