Hlavní obsah

Sesuv půdy po deštích si v Kolumbii vyžádal nejméně 33 životů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Daria Trefilova, Shutterstock.com

Sesuv půdy. Ilustrační foto.

Reklama

V Kolumbii zahynulo kvůli sesuvu půdy po silných deštích nejméně 33 lidí. S odkazem na místní úřady o tom v sobotu informovala agentura Bloomberg.

Článek

Zraněných jsou desítky, v nemocnicích je nejméně 35 lidí a záchranáři zatím pokračují v pátrání po případných dalších obětech.

Sesuv půdy zasáhl v pátek pozdě odpoledne místního času rušnou silnici mezi Medellínem a městem Quidbó na západě země. Na záběrech, které byly zveřejněny na sociálních sítích, je vidět sesuv části nedalekého kopce, který zavalil automobily čekající na zprovoznění silnice.

„Hluboce litují úmrtí 33 lidí v této tragédii, převážně dívek a chlapců,“ napsala na síti X kolumbijská viceprezidentka Francia Márquezová. Pátrací a záchranné akce podle viceprezidentky přes den pokračovaly. Francouzská stanice RFI uvedla, že hasičské a záchranné týmy měly potíže se do nejvíce zasažených míst dostat a musely do prací zapojit vrtulníky.

Kolumbijský prezident Gustavo Petro označil neštěstí za obrovskou tragédii a slíbil místním úřadům pomoc centrální vlády.

Úřady nezveřejnily příčiny sesuvu. Neštěstí se stalo v departementu Chocó, který za uplynulý den zasáhly silné deště. Oblast se nachází u pobřeží Tichého oceánu.

Reklama

Související témata:

Doporučované