Hlavní obsah

Soud v USA nařídil ženě práci ve fast foodu

Foto: Shutterstock.com

Úřady ženě nabídly netradiční způsob, jak si zkrátit pobyt ve vězení.

Reklama

39letá Rosemary Hayneová musí dva měsíce pracovat ve fast foodu. Hayneovou zachytili na videu, jak křičí na zaměstnance fast foodu a poté mu hodí jídlo do obličeje. Video se stalo na sociálních sítích virální.

Článek

Ženu z Ohia soud shledal vinnou z napadení, kdy po pracovníkovi pobočky amerického řetězce Chipotle hodila misku s burritem.

U soudu se Hayneová omluvila a snažila se vysvětlit důvody, proč křičela na pracovnici Chipotle, 26letou Emily Russellovou. „Kdybych vám ukázala, jak vypadalo moje jídlo ze stejné restaurace před týdnem a jak vypadalo o týden později - vypadalo nechutně,“ řekla Hayneová podle BBC.

„Vsadím se, že s jídlem, které dostanete ve vězení, nebudete spokojená,“ zavtipkoval soudce Timothy Gilligan a nařídil Hayneové odsedět si 180 dní ve vězení s podmíněným odkladem na 90 dní. Pak Gilligana ale napadlo něco jiného.

Soudce Hayneové řekl, že si může pobyt ve vězení zkrátit o 60 dní, pokud bude souhlasit s tím, že bude dva měsíce pracovat alespoň 20 hodin týdně v restauraci s rychlým občerstvením, tedy na podobném místě, kde došlo k jejímu incidentu. Hayneová souhlasila.

Incident z 5. září zachytil náhodný svědek, který video zveřejnil na Redditu, kde se stalo virálním. Poškozená Emily Russellová u soudu uvedla, že z incidentu měla trauma, a od té doby dala v Chipotle výpověď.

Deníku Washington Post řekla, že zakročila, aby ochránila sedmnáctiletého zaměstnance, na kterého Hayneová křičela. Horké jídlo ji popálilo na obličeji. V kampani na webové stránce GoFundMe se pro Russellovou do středy vybralo 7200 dolarů (cca 162 000 Kč).

Reklama

Související témata:
Restaurace Chipotle

Doporučované