Hlavní obsah

Střelba na univerzitě v Heidelbergu má jednu oběť. Zemřel i 18letý útočník

Foto: Profimedia.cz

Policejní vyšetřovatelé na místě činu při analýze útočníkovy zbraně.

Reklama

aktualizováno •

Střelec v areálu univerzity v Heidelbergu, který je po smrti, byl osmnáctiletý mladík. Během útoku zranil čtyři osoby, jedna z nich svým zraněním podle agentury DPA podlehla. Podle policie si zbraně nelegálně pořídil v zahraničí.

Článek

Střelec měl podle stanice Deutsche Welle útočit dlouhou střelnou zbraní. Během střelby v jedné z přednáškových místností zranil útočník čtyři osoby, z toho jednu těžce. Jedna z nich později svým zraněním podlehla. Podle serveru Focus je obětí mladá žena, která utrpěla zranění v oblasti hlavy.

Server Focus informoval, že podle zdrojů z bezpečnostních složek útočník spáchal sebevraždu, policie tyto informace ale dosud nepotvrdila. „Pachatel je mrtvý,“ sdělila odpoledne policie v Mannheimu, který spolu s Heidelbergem a Ludwigshafenem tvoří společnou metropolitní oblast.

Incident se stal v městské části Neuenheimer Feld, kde je část heidelberské univerzity včetně univerzitní kliniky. Policie uzavřela rozsáhlou oblast okolo místa činu a požádala veřejnost, aby se vyhýbala areálu a nekomplikovala tak zásah, píše server Focus.

Policie už odpoledne uvedla, že nepředpokládá, že by za střelbou stálo více pachatelů. Podle deníku Die Zeit kampus prohledala speciální policejní jednotka. Policie později na twitteru uvedla, že oblast je bezpečná.

Podle agentury DPA, na kterou se Focus odkazuje, byl útočníkem jeden ze studentů univerzity a k činu pravděpodobně neměl náboženský ani politický motiv.

Střílel mladý Němec

Informace večer potvrdila policie na tiskové konferenci, kde také uvedla, že útočníkem byl osmnáctiletý Němec. Student měl mít s sebou ještě v batohu několik dalších zbraní, všechny podle policie pocházely ze zahraničí a muž si je zajistil nelegálně.

„Z Heidelbergu se k nám dostávají hrozivé zprávy,“ uvedl na twitteru spolkový ministr spravedlnosti Marco Buschmann. „Moje myšlenky jsou se zraněnými a s místními. Děkuji záchranným složkám za jejich službu,“ dodal ministr.

Předseda vlády spolkové země Bádensko-Württembersko Winfried Kretschmann slíbil, že útok bude rychle objasněn. „Moje myšlenky jsou s rodinami a jejich blízkými. Jsme s vámi,“ uvedl Kretschmann.

„Puká mi srdce, když slyším takové zprávy,“ uvedl německý kancléř Olaf Scholz. Předseda vlády také vyjádřil soustrast příbuzným oběti a studentům univerzity. Odpoledne místo navštívila ministryně pro vědu Theresia Bauerová. „Jsem zděšena. Nemám slova pro to, když nevinní mladí lidé musí něco takového zažít během svého univerzitního života,“ řekla Bauerová.

Reklama

Související témata:

Doporučované