Hlavní obsah

Tragické Vánoce v Austrálii: deset mrtvých po sérii silných bouří

Foto: Andrey_Kuzmin, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Bouře zpustošily východ Austrálie.

Článek

V povodněmi postiženém regionu Victoria bylo nalezeno tělo další oběti. Tím se počet obětí bouří, které během vánočních svátků zdevastovaly východní Austrálii, zvýšil na deset, píše deník The Guardian. Policie státu Victoria obdržela ve středu informaci, že muž tábořil s partnerkou v přírodě. Ženu nalezli po bleskových záplavách v Buchanu ve východním Gippslandu již v úterý.

Federální poslanec za Gippsland Darren Chester ve středu místo navštívil a poděkoval parku Victoria za pomoc při přesunu táborníků do vyšších poloh. „Na místě jsou záchranné týmy, které vyšetřují tragické ztráty na životech, a park bude v dohledné době uzavřen,“ napsal na facebooku.

„Výjevy připomínají spíše vnitrozemskou tsunami. Je to pekelná spoušť a já myslím na rodinu zesnulé ženy spolu s pracovníky Parks Victoria a záchranáři, kteří se s touto traumatickou událostí potýkají,“ dodal na sociální síti Chester.

Mezi devíti dalšími Australany, již zahynuli během série nebezpečných bouří, jsou i tři přátelé, kteří si užívali každoroční rybářský výlet. Další mrtvý je učitel z Brisbane Stephen Tait.

V Gympie zemřely dvě ženy při průzkumu „tunelu lásky“, sítě dešťové kanalizace. Kilometrový tunel je známý jako místní dobrodružné místo. Další obětí je dívka z Brisbane. Počasí ji smetlo do dešťové kanalizace. Její tělo objevili po rozsáhlém pátrání, uvedla policie.

Nebezpečné bouře připravily o život také muže ve Victorii, když na jeho pozemek v Caringalu spadla na Štědrý den větev. Poslední obětí z Queenslandu je 59letá žena, na kterou spadl strom. Jeden devatenáctiletý mladík je stále nezvěstný.

Reklama

Související témata:

Doporučované