Hlavní obsah

Turecko údajně zastavilo ruskou loď, která vezla ukradené obilí z Ukrajiny

Foto: Elena Larina, Shutterstock.com

Nakládání obilí na loď v ukrajinské Oděse v srpnu 2021 (ilustrační snímek).

Reklama

Turecko zadrželo ruskou loď, která vezla ukradené obilí z Ukrajiny. Dnes to podle agentury Reuters oznámil ukrajinský velvyslanec v Turecku Vasyl Bodnar. Ukrajina už dříve Turecko požádala, aby loď zastavilo.

Článek

Turečtí celníci zadrželi ruskou nákladní loď, která převážela obilí, o němž Kyjev tvrdí, že bylo ukradeno na Ukrajině. Podle agentury Reuters to dnes řekl ukrajinský velvyslanec v Turecku Vasyl Bodnar.

„Plně spolupracujeme. Loď v současné době stojí u vjezdu do přístavu, zadržely ji celní orgány Turecka,“ řekl velvyslanec v ukrajinské televizi. Bodnar také uvedl, že o osudu lodi rozhodne v pondělí schůzka vyšetřovatelů.

Ukrajina už dříve požádala Turecko, aby zadrželo loď Žibek Žoly (v anglické transkripci Zhibek Zholy), která pluje pod ruskou vlajkou a přepravuje náklad ukrajinského obilí z přístavu Berďansk. Ten okupují ruská vojska.

Představitel ukrajinského ministerstva zahraničí s odvoláním na informace ukrajinských námořních úřadů sdělil, že loď o výtlaku 7146 tun byla v Berďansku jako první naložena nákladem 4500 tun obilí, které patří Ukrajině.

Reklama

Doporučované