Hlavní obsah

Útočník v Bratislavě střílel z okna do lidí, policie ho zlikvidovala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Policia SR

Muž podle svědků zaútočil i na přivolané policisty. Ilustrační foto.

Reklama

aktualizováno •

Policie v Bratislavě podle slovenských médií „neutralizovala“ střelce, který měl náhodně střílet do lidí. Zranění podle dostupných zpráv utrpěli policista a tři civilisté.

Článek

Noční střelba v bratislavské části Dúbravka si vyžádala jednoho mrtvého a čtyři zraněné.

Servery Noviny.sk a Aktuality.sk informovaly, že útočník začal do náhodných lidí na ulici střílet z okna bytovky. Policie ho zneškodnila, motiv střelby zatím není znám.

Svědci TV JOJ popsali, že muž začal střílet zhruba hodinu po středeční půlnoci – nejprve z okna, načež vyšel ven a ve střelbě pokračoval.

Výpovědi uvádějí, že se následně do bytu vrátil a na zasahující policisty zaútočil i nožem.

Před střelbou nebo při ní mělo podle svědků dojít v bytě útočníka k výbuchu.

„Na základě telefonátu na tísňovou linku 155 v noci na dnešek Krajské operační středisko Bratislava vyslalo čtyři posádky do městské části Dúbravka. Na místě se nacházely čtyři osoby se střelnými zraněními horních a dolních končetin, které byly po prvotním ošetření transportovány do nemocnic. U páté osoby, 32letého muže, záchranáři konstatovali smrt,“ citoval server Aktuality.sk operační středisko zdravotnické záchranné služby.

Policista podle TV JOJ utrpěl kromě střelného i bodné zranění, není ale v ohrožení života.

Server Aktuality.sk uvádí, že podle místních se v noci „výbuchy“ ozývaly opakovaně. Na údajně „psychicky narušeného jedince“, který „často budil celé sídliště výbuchy mezi paneláky“ měli v minulosti i volat policii, která ale podle nich problém „dostatečně neřešila“.

Reklama

Související témata:

Doporučované