Hlavní obsah

V japonském městě mají poplach, kočka spadla do kádě s nebezpečnou chemií

Foto: Nomura Plating

Kočičí stopy v pokovovací továrně.

Reklama

Půlmilionová Fukujama ležící v prefektuře Hirošima je vzhůru nohama. Do kádi plné šestimocného chromu v tamní pokovovací továrně spadla kočka. A pak zmizela. Výstraha platí pro celé město.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

Jak na svých stránkách píše CNN, kočka do nádrže s nebezpečnou chemikálii spadla v neděli v noci. Stopy po zabarvených tlapkách ukazují, že se z kádě dostala – a zmizela.

Fukujamské úřady uvedly, že posílily hlídky a varovaly obyvatele, aby se ke zvířeti, které bylo naposledy spatřeno na záběrech bezpečnostních kamer, jak opouští továrnu, nepřibližovali.

Stopy tlapek, které v pondělí objevil jeden z pracovníků, vedly od třímetrové kádi s šestimocným chromem, rakovinotvornou chemikálií, která může při dotyku nebo vdechnutí vyvolat vyrážku a zánět, citovala CNN místní úředníky. Podle jednoho z nich se kočku stále nepodařilo najít a není jasné, zda je naživu.

Oslovení odborníci pochybují, že by kočka mohla po kontaktu s látkou dlouho přežít.

„Odhaduji, že kočka bohužel zemřela, nebo brzy zemře, a to na následky chemických popálenin,“ sdělila CNN Linda Schenk, výzkumná pracovnice specializující se na hodnocení chemických rizik na švédském Karolinska Institute. „I kdyby srst chránila kůži před okamžitým vznikem rozsáhlých popálenin, kočky si čistí srst olizováním, čímž se žíravý roztok dostane do tlamy.“

Reklama

Doporučované