Hlavní obsah

V nemocnicích v Bangkoku zůstává 43 lidí z letu, který postihly turbulence

Foto: Thanhliemnguyen, Shutterstock.com

Ilustrační snímek letadla singapurských aerolinií.

Sedm cestujících zatím zůstává na jednotce intenzivní péče.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

V bangkockých nemocnicích zůstává 43 lidí z letu společnosti Singapore Airlines, který v úterý na cestě z Londýna do Singapuru postihly silné turbulence. Oznámila to v sobotu podle agentury Reuters jedna z nemocnic v thajské metropoli.

Pacienti jsou ve třech různých nemocnicích v Bangkoku, uvedla nemocnice Samitivedž Srinakarin, v níž je 34 pacientů z dotyčného letu, z toho sedm na jednotce intenzivní péče.

Na JIP jsou tři Australané, dva Malajci, jeden Brit a jeden Novozélanďan. Mezi zbylými 27 pacienty je osm Britů, šest Australanů, pět Malajců a dva Filipínci, uvedla nemocnice, z níž byli dva hospitalizovaní už propuštěni. Dva sem naopak byli přivezeni z jiné nemocnice, protože tu mají rovněž hospitalizované příbuzné.

Ve čtvrtek ředitel nemocnice Samitivedž Srinakarin novinářům řekl, že 22 pacientů utrpělo poranění míchy a šest poranění mozku a lebky, ale nikdo není v ohrožení života.

Jeden pasažér při letu zemřel pravděpodobně v důsledku srdečního infarktu. Úterní let s 211 cestujícími a 18 členy posádky na palubě byl odkloněn do Bangkoku na nouzové přistání.

Doporučované