Hlavní obsah

Vánoce v nemocnici. Fotbalový král Pelé je stráví na oddělení pro umírající

Foto: Profimedia.cz

Pelé se s rakovinou léčí od loňského září.

Reklama

Boj jednoho z nejlepších fotbalistů všech dob s rakovinou není úspěšný. Nemocnice, kde se Pelé léčí, nově informovala, že nemoc pokročila.

Článek

Brazilská legenda Pelé byl na konci listopadu přijat do nemocnice, aby lékaři přehodnotili jeho léčbu rakoviny. Bývalý fotbalový útočník už údajně neměl reagovat na běžnou léčbu nádoru tlustého střeva, který mu byl diagnostikován loni v září, a byl tak přemístěn na oddělení paliativní péče.

Později byla dvaaosmdesátiletému Pelému diagnostikována infekce dýchacích cest, podle nejnovější lékařské zprávy však nově potřebuje i péči spojenou s poruchou funkce ledvin a srdce. Nemocnice v São Paulo rovněž uvedla, že rakovinné onemocnění legendy pokročilo.

Vánoční svátky Pelé nejspíše stráví v nemocnici, jak už na instagramu avizovala i jeho dcera. „Vánoce doma byly odloženy,“ uvedla Kely Nascimentová a poděkovala lidem za podporu jejího otce. „S lékaři jsme se rozhodli, že z různých důvodů bude lepší, když zůstaneme tady s veškerou péčí, kterou nám poskytují.“

Bývalý fotbalista se s rakovinou léčí od loňského září. Po tehdejším odstranění nádoru v tlustém střevě podstoupil několik chemoterapií. Lékaři později objevili nádor rovněž v játrech a plicích.

Foto: Profimedia.cz

Brazilský tým na letošním World Cupu v Kataru.

Pelé je se 77 góly v 92 zápasech nejlepším střelcem své země a pomohl své zemi vyhrát mistrovství světa v letech 1958, 1962 a 1970. Během nedávného mistrovství světa mu brazilští hráči vzdali hold po svém vítězství v posledním 16. kole nad Jižní Koreou, když drželi transparent s jeho jménem a fotografií.

Reklama

Související témata:

Doporučované