Hlavní obsah

Video: Letiště v Palermu v sevření plamenů

Bez komentáře: Kvůli nedalekým požárům bylo uzavřeno letiště v Palermu. Nyní je opět plně v provozu. Video: twitter/Aeroporto di Palermo

 

Reklama

Požáry nesužují jen Řecko, ale i další státy Středomoří. S ohněm bojují například hasiči na italské Sicílii. Kvůli nedalekým požárům bylo uzavřeno letiště v Palermu.

Článek

Požáry poblíž sicilské metropole se přiblížily k letišti natolik, že Palermo v úterý ráno přerušilo letecký provoz.

Letiště bylo několik hodin odstřižené od okolí kvůli uzávěrám na silnicích i přerušení železniční dopravy do Palerma. Část letů byla odkloněna na druhé sicilské letiště v Katánii. Zrušeno bylo zatím osm z 233 plánovaných letů, shrnuje ČTK.

Později ale letiště provoz zase obnovilo, jak uvedlo jeho vedení na sociální síti Twitter.

Požáry na Sicílii nejhůře zasáhly lesnatý výběžek Capo Gallo na severozápadě ostrova. U střediska Bellolampo hořela v pondělí v noci skládka a stoupal z ní jedovatý kouř. V několika částech Palerma jsou výpadky proudu, evakuovat se muselo na 120 rodin.

V noci na úterý zemřela 88letá žena, ke které se kvůli dopravním komplikacím spojeným s požárem včas nedostala záchranná služba. Ve vážném stavu je také lesnický pracovník, který pomáhal s hašením plamenů, mezi zraněnými jsou i dva hasiči, píše italský deník La Repubblica.

Na Sicílii mezitím přijíždějí hasiči z jiných regionů, kteří mají pomoci s hašením ohně, oznámil to guvernér ostrova Renato Schifani.

Reklama

Doporučované