Hlavní obsah

Video: Nákladní loď v Číně narazila do mostu a část zbourala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Nákladní loď v Číně narazila do silničního mostu, část vozovky se zřítila.Video: AP

 

Reklama

aktualizováno •

Z mostu po kolizi a jeho částečném zřícení spadl autobus, tři auta i motorka. Zemřelo pět lidí. Už před více než dvěma lety místní úřady varovaly, že je třeba stavbu zpevnit.

Článek

Do mostu nedaleko města Kuang-čou v čínské provincii Kuang-tung ve čtvrtek ráno narazila velká nákladní loď. Část mostu, na níž byl autobus i několik aut, se poté zřítila. Pět lidí zemřelo, píše BBC s odvoláním na čínskou televizi CCTV.

Plavidlo, které směřovalo z města Fo-šan, do mostu nazvaného Li-sin-ša narazilo v 5:30 místního času. Na záběrech zveřejněných CCTV je vidět nákladní loď zachycená u dvojice mostních pilířů, mezi nimiž chybí kus vozovky.

Z mostu se zřítil autobus, tři auta a motorka. Autobus, v němž byl jen řidič, a jeden z vozů spadly do vody, dvě auta a motorka se zřítily na nákladní loď.

Proč plavidlo do mostu narazilo, se vyšetřuje. Majitel i kapitán lodi byli zadrženi.

V říjnu 2021 tamní úřady zjistily, že je třeba most zpevnit, včetně vybudování „zařízení pro zabránění kolizím“ na čtyřech mostních molech, píše BBC s odvoláním na CCTV. Termín dokončení stavebních úprav byl podle zprávy třikrát odložen, naposledy na srpen letošního roku.

Kuang-čou leží v deltě Perlové řeky a je jedním z nejrušnějších námořních přístavů v pevninské Číně. Místo, kde k incidentu došlo, je nejrychleji rostoucím přístavem v jižní Číně, objem nákladu se od jeho otevření v roce 2004 každým rokem zvyšuje.

Aktualizace: Doplnili jsme informace o vyšším počtu obětí.

Reklama

Související témata:

Doporučované