Hlavní obsah

Video: Jindy uklidňující výhled z oken vlaku byl pryč. Živel obklíčil cestující ve Španělsku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Bez komentáře: Cestující, kteří jeli vlakem z Madridu do Ferrolu v Galicii, zažili pár minut hrůzy. Jejich soupravu zastavil lesní požár.Video: Francisco Seoane Pérez, AP

 

Reklama

Už více než týden bojují hasiči s lesními požáry ve Španělsku. Tamní železniční společnost kvůli plamenům zastavila i spojení mezi hlavním městem a provincií Galicie.

Článek

Důvodem pozastavení je situace, již v pondělí večer zažili cestující, kteří jeli vlakem z Madridu do Ferrolu v Galicii, píše agentura AP.

Jejich železniční souprava náhle zastavila uprostřed požárů, jež je obklíčily z obou stran.

Cestující ve vlaku Francisco Seoane Pérez, který požáry natáčel, později na Twitteru napsal, že cestující zažili „chvíle paniky“. Vlak se rozjel až po několika minutách.

Aktuálně jsou mimo provoz jak regionální spoje, tak i rychlovlaky AVE.

Boj s ohněm hasičům ve Španělsku komplikuje silný vítr, sucho a vlna veder, která sice od předchozího týdne zmírnila, ale teploty jsou stále vysoké, uvedla televize RTVE.

Podle deníku El País letos požáry ve Španělsku zničily už na 140 tisíc hektarů (což je plocha odpovídající více než polovině rozlohy Lucemburska), loni to od začátku roku do 18. července bylo asi 30 tisíc hektarů.

Reklama

Doporučované